MISJON

F2 støtter fast NMS sitt arbeid i England, som primært omhandler planting av ungdomsmenigheter i Carlisle bispedømme, i Nord-England. Leah og Kristian Tjemsland og Jorunn og Andreas Granerud, med familie er misjonærer for NMS. I dette området er det svært få kristne barn, ungdom og unge voksne. The Way, The Bus og The Gathering er tre av de tiltakene som er F2 er med og støtter og som du kan bli bedre kjent med her.

10% av F2s innsamlede midler går til misjonsprosjektet. Vil du gi en gave direkte til misjonsprosjektet kan du sende sms FAGF2MISJON til 2108 (200 kr).

Takk til alle som bidrog til at vi i 2016 samlet inn nærmere 30 000 kr til misjonsprosjektet vårt!

For mer om NMS sitt arbeid i England og en oversikt over menighetens gave, så langt i år, se her.

 

 

 

 

 

The way1

The Way i Carlisle

The Way er et utadrettet arbeid for å komme i kontakt med studenter og få mulighet til å snakke med dem om tro. Hver onsdag kan studenter få kjøpe seg to retters middag for ett pund. Femti-seksti studenter pleier å benytte seg av tilbudet. Etterpå inviteres de som vil til cellegruppe med bibelstudium. Siden september 2014 har The Way også arrangert egne gudstjenester på søndager i kapellet på universitetsområdet. I 2016 startet de også sin egen cafe!

The Way2

«I think we underestimate how lost this generation is» sier Andy Dykes som er studentarbeider i Carlisle. Han beskriver en situasjon der unge mennesker «vet» akkurat så mye om kristendommen at de avskriver den som usann og irrelevant. – Det er nesten som om de er blitt vaksinert mot evangeliet!
Studentprest Matthew Firth og studentarbeider Andy leder arbeidet sammen med en gruppe frivillige medarbeidere. De forteller at The Way appellerer til søkende og nye kristne, men at det er vanskelig å få de som allerede har kristen bakgrunn til å ville være med, fordi opplegget er såpass alternativt. – Å få flere medarbeidere å spille på er et bønneemne for oss, sier Matthew og Andy.

For mer informasjon om «The Way», se her.


The Bus3

The Jesus Bus i Barrow
Industribyen Barrow preges av arbeidsledighet og sosial nød. Som i resten av England står kirka stadig svakere, særlig blant unge. Andy Ward er ansatt i Barrow som «Network Youth Church Minister», eller ungdomsprest. Før han kom til Barrow var han misjonær for Ungdom i Oppdrag i Colombia i 12 år. – Da jeg begynte i denne stillingen for 18 måneder siden var det ti ungdommer med tilknytning til kirken i Barrow. Nå treffer jeg 125 ungdommer i uka, sier Andy.

Han har ansvaret for fire ungdomsgrupper, to cellegrupper med bibelstudium og en spirende ungdomsmenighet. I tillegg kommer Jesus-bussen som er ute på veien hver torsdagskveld og annenhver lørdag. Sammen med Ucrew fra NMS U og frivillige fra menigheter i Barrow bruker Andy bussen til å komme i kontakt med barn og unge i Barrow. For tiden besøker Jesusbussen tre ulike steder i Barrow. Inne i bussen er det sofaer å sitte i, og voksne og prate med. Det serveres gratis kakao og bakerst i bussen kan man spille x-box. Bussen pleier å parkere ved parker og åpne plasser slik at de kan spille fotball og basketball utenfor.

– En av våre største utfordringer er å vise at det går an å være kristen og normal, sier Andy med et smil.


The Gathering i Penrith
Forretningsmannen Carl Mimmick syntes ikke firmaet i Birmingham ga ham den samme gleden lenger. Så han solgte det og ble ungdomsprest i Penrith i stedet. Pengene han fikk for firmaet har han brukt til å kjøpe et gammelt hus midt i sentrum og pusse det opp. Planen var klar: café i første etasje, møtelokale i andre etasje og hybler i tredje etasje. Hele huset har fått navnet «The Gathering» som også er navnet på ungdomsmenigheten som skal møtes i andre etasje hver lørdag. Huset skal både være samlingssted for ungdommer og inntektskilde for å finansiere kirkens ungdomsarbeid.

Da Andreas og Jorunn Granerud så en stillingsannonse i avisa der NMS søkte etter misjonærer som skulle etablere en ungomsmenighet i en café i England tok de utfordringen som et kall fra Gud. De hadde selv erfart hvor mye den tverrkirkelige studentcaféen «Krona» på Notodden hadde betydd for dem.

Nå jobber Andreas og Jorunn sammen med Carl. Huset står ferdig, caféen er åpnet og lørdagssamlingene for ungdom fra hele distriktet er i gang.

– Jeg hadde ikke klart dette uten støtten fra NMS, og uten Andreas og Jorunn som også kjenner seg kalt til det, sier Carl.

 

 

Les mer om prosjektet på NMS sine nettsider 

Se blogg fra misjonsprosjektet her